Euro revine peste 4,57 lei, însă leul este susținut de tendința regională

Euro revine peste 4,57 lei, însă leul este susținut de tendința regională
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,5733 lei/euro, în creștere cu 0,1% față de nivelul precedent, într-o ședință valutară calmă, în care leul a revenit pe o tendință de apreciere ușoară, în ton cu evoluția altor monede din regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vineri, BNR a afișat un curs de 4,5673 lei/euro, după ce atinsese în cursul săptămânii un nivel maxim din 3 august 2012, scrie News.ro.

Leul s-a depreciat semnificativ în zilele de dinaintea votului pe moțiunea de cenzură introdusă de alianța PSD-ALDE împotriva propriului guvern.

Intesa Sanpaolo: Preluarea băncilor Veneto poate duce la închiderea a 600 de sucursale și plecarea a 3.900 de angajați CITEȘTE ȘI Intesa Sanpaolo: Preluarea băncilor Veneto poate duce la închiderea a 600 de sucursale și plecarea a 3.900 de angajați

După votarea moțiunii, investitorii așteaptă formarea unui nou guvern, iar presiunea asupra leului s-a redus, spun analiștii.

Luni, cotațiile erau stabile ușor peste pragul de 4,57 lei/euro, cu o ușoară tendință de apreciere pentru leu, în ton cu evoluția altor monede cu regim similar din regiune.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a stagnat la 4,0906 lei.

Totodată, cursul francului elvețian a scăzut de la 4,2091 lei la 4,2046 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs euro
curs valutar
bnr