Euro revine peste 4,57 lei, însă leul este susținut de tendința regională

Euro revine peste 4,57 lei, însă leul este susținut de tendința regională
scris 26 iun 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,5733 lei/euro, în creștere cu 0,1% față de nivelul precedent, într-o ședință valutară calmă, în care leul a revenit pe o tendință de apreciere ușoară, în ton cu evoluția altor monede din regiune.

Vineri, BNR a afișat un curs de 4,5673 lei/euro, după ce atinsese în cursul săptămânii un nivel maxim din 3 august 2012, scrie News.ro.

Leul s-a depreciat semnificativ în zilele de dinaintea votului pe moțiunea de cenzură introdusă de alianța PSD-ALDE împotriva propriului guvern.

Intesa Sanpaolo: Preluarea băncilor Veneto poate duce la închiderea a 600 de sucursale și plecarea a 3.900 de angajați CITEȘTE ȘI Intesa Sanpaolo: Preluarea băncilor Veneto poate duce la închiderea a 600 de sucursale și plecarea a 3.900 de angajați

După votarea moțiunii, investitorii așteaptă formarea unui nou guvern, iar presiunea asupra leului s-a redus, spun analiștii.

Luni, cotațiile erau stabile ușor peste pragul de 4,57 lei/euro, cu o ușoară tendință de apreciere pentru leu, în ton cu evoluția altor monede cu regim similar din regiune.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a stagnat la 4,0906 lei.

Totodată, cursul francului elvețian a scăzut de la 4,2091 lei la 4,2046 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs euro
curs valutar
bnr