Euro revine sub 4,52 lei, pe fondul unor fluctuații mai mari la nivel mondial

Euro revine sub 4,52 lei, pe fondul unor fluctuații mai mari la nivel mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2016

Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,5195 lei, în scădere ușoară față de cotația precedentă, în timp ce dolarul a coborât aproape de 4,21 lei, după o depreciere abruptă a leului în ședința de miercuri, generată de creșterea volatilității pe piețele mondiale, care afectează mai ales activele emergente, spun analiștii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Miercuri, BNR a afișat un curs de referință de 4,5218 lei/euro, nivel maxim din 29 iunie.

Leul s-a depreciat miercuri pe o tendință regională, iar volatilitatea mai mare ar putea persista, chiar dacă analiștii se așteaptă la o intervenție a băncii centrale în sprijinul leului la un anumit nivel, scrie News.ro.

"Leul ar trebui să rămână la mila evoluției sentimentului la nivel global și a fluxurilor de investiții de portofoliu (...). Acestea fiind zise, nu credem că există prea mult potențial în sus pentru EUR/RON la valorile actuale, având în vedere că, în trecut, BNR a intervenit în jurul a 4,5400 (și nu avem motive să credem că acum banca centrală s-ar ține departe)", arată un raport al ING, publicat joi.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a cedat ușor teren, cotația coborând de la 4,2246 lei -  nivel maxim istoric - până la 4,2120 lei.

Dumitru, Consiliul Fiscal: București, Timișoara sau Cluj ar putea intra mâine în zona euro CITEȘTE ȘI Dumitru, Consiliul Fiscal: București, Timișoara sau Cluj ar putea intra mâine în zona euro

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elvețian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, a urcat ușor, până la 4,2126 lei, de la 4,2071 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
euro