Euro scade sub 4,57 lei, dolarul scade la cel mai mic nivel din ultimele șase luni

Euro scade sub 4,57 lei, dolarul scade la cel mai mic nivel din ultimele șase luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,5616 lei/euro, în scădere cu 0,25% față de nivelul de joi, când a atins un nivel maxim din 24 octombrie 2012, iar dolarul a scăzut la 4,0858 lei/dolar, un nou nivel minim al ultimelor șase luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Joi, BNR a afișat un curs de 4,5729 lei/euro.

Leul și-a revenit în fața euro, după ce deprecierea rapidă de miercuri și joi i-a surprins pe analiști, chiar dacă a venit în primul rând pe o conjunctură externă, de depreciere a monedelor emergente, scrie News.ro.

Analiștii consideră că leul a avut joi performanțe mai bune decât monedele din regiune și văd o posibilă apreciere a leului, în contextul în care turbulențele s-au diminuat pe plan global.

Metrorex închide 11 stații și anunță calendarul în care călătorii afectați trebuie să caute alte variante de transport CITEȘTE ȘI Metrorex închide 11 stații și anunță calendarul în care călătorii afectați trebuie să caute alte variante de transport

"Pentru astăzi, putem vedea perechea (EUR/RON) la un nivel mai jos, în contextul în care aversiunea de risc s-a diminuat la nivel global", arată un raport al ING Bank, publicat vineri.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,1140 lei la 4,0858 lei - nivel minim din 9 noiembrie 2016 (când a atins nivelul de 4,0643 lei).

Totodată, cursul francului elvețian a scăzut de la 4,1971 lei la 4,1857 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
curs euro
bnr