Oficial BCE: Unele bănci din zona euro nu recunosc că au probleme din cauza creditelor neperformante

Oficial BCE: Unele bănci din zona euro nu recunosc că au probleme din cauza creditelor neperformante
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2017

Unele bănci din zona euro nu recunosc că au probleme din cauza creditelor neperformante, a declarat Daniele Nouy, șefa consiliului de supraveghe din cadrul Băncii Centrale Europene (BCE), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”În toate țările din zona euro sunt bănci care nu se descurcă foarte bine dar sunt dedicate să își rezolve problemele; și sunt altele aflate într-o stare de negare și care trebuie să se schimbe pentru a-și îmbunătăți situația”, a spus Nouy într-un interviu acordat vineri revistei finlandeze de afaceri Talouselama.

Ea a răspuns unei întrebări legate de solicitarea de sprijin de stat făcută de banca italiană Monte dei Paschi di Siena și de eșecul de a curăța activele sectoarelor bancare din Italia și Germania, scrie News.ro.

Monte Paschi a solicitat recapitalizarea cu fonduri de stat, din cauza creditelor neperformante mari din portofoliul de împrumuturi, dar planul trebuie să fie aprobat de autoritățile europene.

Raiffeisen Bank a mutat 22 de milioane de euro de la darea în plată la conversia creditelor în franci elvețieni CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank a mutat 22 de milioane de euro de la darea în plată la conversia creditelor în franci elvețieni

În decembrie, BCE a evaluat deficitul de capital al Monte Paschi la 8,8 miliarde de euro, dar Nouy a declarat la începutul acestei săptămâni că sunt necesare discuții suplimentare despre pierderile băncii italiene.

Președintele Monte Paschi, Alessandro, a spus miercuri că este în continuare foarte optimist în legătură cu rezultatul solicitării băncii.

Banco Popular din Spania are la rândul ei probleme din cauza unor împrumuturi imobiliare neperformante în valoare de 37 de miliarde de euro, dar Ministerul Economiei a anunțat joi că banca nu ar trebui să se aștepte să primească fonduri publice. Banca analizează în schimb posibilitatea unei fuziuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
credite neperformante
daniele nouy