Fitch a înrăutățit perspectiva ratingului UniCredit Bank din România de la stabilă la negativă

Fitch a înrăutățit perspectiva ratingului UniCredit Bank din România de la stabilă la negativă
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2016

Fitch Ratings a revizuit perspectiva ratingului UniCredit Bank din România de la stabilă la negativă și a confirmat ratingul pe termen lung la "BBB", se arată într-un un comunicat al agenției de evaluare financiară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Decizia vine după acțiuni similare în cazul băncii mamă UniCredit SpA, anunțate de Fitch în 26 martie.

De asemenea, Fitch a confirmat ratingul de suport la "2", ratingul de viabilitate la "bb minus" și calificativul pe termen scurt la "F2".

Ratingul pe termen lung și cel de suport atribuite UniCredit Bank din România reflectă probabilitatea ridicată a sprijinului din partea băncii mamă, UniCredit SpA.

Bank of America a interzis angajaților să utilizeze cuvântul Brexit CITEȘTE ȘI Bank of America a interzis angajaților să utilizeze cuvântul Brexit

Ratingul pe termen lung al băncii din România este sub cel al UniCredit SpA (calificativ "BBB", cu perspectivă negativă), reflectând opinia Fitch că subsidiara din România și regiunea CEE (Europa Centrală și de Est) sunt de importanță strategică pentru banca mamă, ținând cont de finanțarea și lichiditatea de urgență, precum și de integrarea extinsă operațională a UniCredit Bank din România în cadrul grupului. În plus, potențialul cost al sprijinului este gestionabil, ținând cont de mărimea mică a subsidiarei din România comparativ cu activele grupului, apreciază Fitch.

Ratingurile UniCredit Bank din România sunt sensibile la schimbările ratingurilor băncii mamă sau la poziția Fitch privind angajamentele UniCredit SpA față de subsidiara din România sau la Europa Centrală și de Est.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit bank
fitch