Fondul de pensii guvernamental al Japoniei, cel mai mare din lume, analizează informații despre ”active de nelichide” precum bitcoin

Fondul de pensii guvernamental al Japoniei, cel mai mare din lume, analizează informații despre ”active de nelichide” precum bitcoin
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2024

Fondul de pensii guvernamental al Japoniei a anunțat că solicită informații despre ”active de nelichide” precum bitcoin, ca parte a cercetării asupra potențialelor noi investiții, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Fondul guvernamental de investiții pentru pensii (GPIF) al Japoniei, cel mai mare fond de pensii din lume în funcție de activele gestionate în mai multe clasamente diferite, a declarat că analizează ”informații de bază” despre alte active nelichide decât cele în care investește deja, scrie News.ro.

CEC Bank - profit net estimat de 515,8 milioane lei în anul 2023. Depășește BRD la active CITEȘTE ȘI CEC Bank - profit net estimat de 515,8 milioane lei în anul 2023. Depășește BRD la active

GPIF a spus că în prezent plasează fonduri în obligațiuni și acțiuni interne și străine, imobiliare, infrastructură și capital privat. Acum caută informații despre alte active, cum ar fi pădurile, terenurile agricole, aurul și bitcoin și despre cum acestea ar putea fi încorporate în portofoliul fondurilor de pensii.

Nu există niciun indiciu că GPIF va investi în bitcoin sau alte criptomonede.

Declarația GPIF vine la câteva zile după ce bitcoin a atins un maxim istoric și după ce cea mai mare criptomonedă din lume a crescut cu peste 130% în ultimul an.

Această creștere se datorează parțial lansării fondurilor tranzacționate la bursă pentru bitcoin în SUA, în acest an, care au atras intrări de miliarde de dolari.

Fondurile de pensii au fost foarte precaute în privința investițiilor în criptomonede din cauza naturii volatile a acestora din urmă. Unele au făcut niște incursiuni, fondul de pensii din Coreea de Sud - Serviciul Național de Pensii - cumpărând acțiuni Coinbase anul trecut.

În Japonia, guvernul a propus în februarie o lege care, dacă ar fi adoptată, ar permite fondurilor de investiții să dețină active digitale precum criptomonede.

viewscnt
Afla mai multe despre
fond de pensii
japonia
bitcoin