Fosta Banca Comercială Carpatica, devenită Patria Bank, a avut pierderi de aproape 10 milioane lei în primul trimestru

Fosta Banca Comercială Carpatica, devenită Patria Bank, a avut pierderi de aproape 10 milioane lei în primul trimestru
scris 16 mai 2017

Fosta Banca Comercială Carpatica, devenită de la 1 mai Patria Bank în urma unei fuziuni, a înregistrat în primul trimestru din acest an un rezultat negativ de 9,7 milioane lei, o pierdere cu 27% mai mare decât în trimestul IV 2016, pe fondul încetinirii activității cauzată de pregătirea fuziunii, a anunțat banca.

Venitul total din exploatare s-a ridicat în perioada ianuarie-martie la 14,5 milioane lei, în creștere cu 16% față trimestrul anterior, scrie News.ro.

Cheltuielile operaționale au fost în primele trei luni de 24,6 milioane lei, în creștere cu 2% față de trimestrul anterior, arată raportul băncii transmis luni Bursei de Valori București (BVB).

Activele totale au scăzut în trimestrul 1 cu 4% față de 31 decembrie 2016, la 2,49 miliarde lei,  pe fondul reducerii bazei de depozite atrase de la clienți și închiderii a 18 agenții în decembrie 2016.

Societe Generale este investigată în Marea Britanie pentru acuzații de mită în Libia CITEȘTE ȘI Societe Generale este investigată în Marea Britanie pentru acuzații de mită în Libia

”Având în vedere acțiunile de reducere a activității din 2015 (pe fondul lipsei de capitaluri de la finele anului 2015, rezolvate la începutul lui 2016) care au afectat semnificativ veniturile înregistrate de bancă în tot cursul anului 2016, am considerat relevant să prezentăm în sumarul de mai sus și evoluțiile față de cea mai recentă periodă de raportare, și anume ultimul trimestru al anului 2016, pentru a reflecta trendul recent al rezultatelor”, se arată în raportul băncii.

Banca Comercială Carpatica (BCC) a fuzionat la 1 mai cu Patria Bank. Noua instituție bancară are peste 240.000 de clienți.

În 2016, fosta Banca Comercială Carpatica a înregistrat pierderi de 42,06 milioane lei (9,3 milioane euro), în scădere cu 44% față de rezultatul negativ raportat în anul anterior, după ce a tăiat cheltuielile pentru a compensa reducerea încasărilor.

Grupul Patria Bank include Patria Bank, Banca Comercială Carpatica, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management și SAI Intercapital Invest.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca comerciala carpatica
patria bank