Moody’s plătește 3 miliarde euro pentru preluarea furnizorului olandez de informații din afaceri Bureau van Dijk

Moody’s plătește 3 miliarde euro pentru preluarea furnizorului olandez de informații din afaceri Bureau van Dijk
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 mai 2017

Holdingul american Moody’s, proprietarul agenției de evaluare financiară Moody’s Investors Service, a ajuns la un acord pentru preluarea companiei olandeze Bureau van Dijk, specializată în analiza și furnizarea de date despre companii, în schimbul sumei de 3 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bureau van Dijk, cu sediul la Amsterdam, colectează, standardizează și distribuie una dintre cele mai mari baze de date din domeniul afacerilor, ce include peste 220 milioane de companii, potrivit unui comunicat Moody’s. Compania este deținută de grupul suedez de private equity EQT.

Anul trecut, Bureau van Dijk a raportat venituri de 281 milioane dolari și un profit înainte de depreciere, amortizare și taxe (EBITDA) de 144 milioane dolari.

Isărescu: România nu este în situația din 2008, dar când auzi de creșteri atât de mari ale salariilor, soliciți mai multă prudență CITEȘTE ȘI Isărescu: România nu este în situația din 2008, dar când auzi de creșteri atât de mari ale salariilor, soliciți mai multă prudență

“Achiziția oferă Moody’s Analytics (divizia Moody’s specializată în servicii de analiză financiară – n.r.) oportunități semnificative în vederea furnizării de produse complementare, creării de noi soluții de risc și extinderii prezenței pe noi segmente de piață“, spune Raymond McDaniel, președintele și directorul general al Moody’s.

Moody’s estimează că tranzacția va genera economii anuale din sinergii de 45 milioane dolari până în 2019, valoarea acestora urmând să urce la 80 milioane dolari pînă în 2021. Achiziția va fi finalizată în al treilea trimestru din 2017, după obținerea aprobărilor necesare de la autoritățile UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
moody's
moodys
bureau van dijk
preluare
achizitie
moodys analytics