Groupama a vândut 3% din acțiunile OTP Bank, pentru 208,5 milioane de euro

Groupama a vândut 3% din acțiunile OTP Bank, pentru 208,5 milioane de euro
scris 23 mar 2017

Grupul francez de asigurări Groupama a finalizat cu succes un plasament privat de 8,26 milioane de acțiuni ale băncii ungare OTP Bank, reprezentând aproximativ 3% din capitalul în acțiuni al instituției financiare, pentru care a obținut aproximativ 64,428 miliarde de forinți (208,5 milioane de euro).

În urma plasamentului, Groupama deține, direct și indirect, 14,13 milioane de acțiuni OTP Bank, reprezentând 5% din capitalul băncii, scrie News.ro.

Plasamentul a fost administrat de Citigroup Global Markets și HSBC, se arată într-un comunicat de miercuri al Groupama.

În România, Groupama Asigurări se afla, după primele nouă luni ale anului trecut, pe locul patru în topul asigurătorilor din punct de vedere al cotei de piață, cu un procent de 9,9%, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

VIDEO Robot utilitar care face curățenie și gătește, inventat de studenții Universității din Alba Iulia CITEȘTE ȘI VIDEO Robot utilitar care face curățenie și gătește, inventat de studenții Universității din Alba Iulia

OTP Bank este la rândul ei prezentă în România, fiind între 11 instituții financiare considerate de importanță sistemică de către Banca Națională a României.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
groupama
otp bank