Groupama Asigurări a înregistrat anul trecut o creștere de aproape 16% a primelor brute, până la 207 milioane euro

Groupama Asigurări a înregistrat anul trecut o creștere de aproape 16% a primelor brute, până la 207 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2017

Compania de asigurări Groupama Asigurări, deținută de grupul francez Groupama, a înregistrat o creștere de 15,8% al primelor brute subscrise (PBS) anul trecut, față de anul anterior, cu cinci puncte procetuale peste nivelul mediu al pieței, până la nivelul de 932,3 milioane lei (207 milioane euro), în contextul unui avans pe sectorul asigurărilor auto obligatorii RCA, iar compania estimează un avans de 10% pentru acest an, au declarat luni reprezentanții companiei, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe zona de RCA, Groupama a avut un avans de 62,2% anul trecut, față de 2015, până la 282,2 milioane lei, iar prima medie a crescut, pe acest segment, cu 18% anul trecut, a declarat directorul adjunct al Groupama, Călin Matei.

”Pe zona de RCA, unde am crescut cu 62,2%, am avut și anul trecut o politică prudentă privind expunerea pe această linie”, a declarat Matei.

Asigurările CASCO au crescut cu 6,3%, până la 357,7 milioane lei. Segmentul property, inclusiv agro, a avut un avans de 1,5%, până la 193,7 milioane lei. Pe linia asigurărilor de sănătate și accidente, compania a avut un avans de 52,3%, până la 23 milioane lei. Singura scădere a înregistrat-o zona asigurărilor de viață, minus 32%, până la 31,4 milioane lei, scrie News.ro.

ANALIZĂ Plățile restante la furnizori se mențin la un nivel record. 12% din numărul total al firmelor din România aveau datorii la furnizori în 2016 CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Plățile restante la furnizori se mențin la un nivel record. 12% din numărul total al firmelor din România aveau datorii la furnizori în 2016

Profitul net a crescut cu 30% anul trecut, până la 30 milioane lei. Potrivit directorului general, Francois Coste, compania estimează un nivel similar al profitului net pentru acest an.

”Pentru acest an, estimăm un avans de 10% al primelor brute subscrise și un nivel similar al profitului net, circa 30 milioane lei”, a declarat Coste.

Groupama Asigurări se afla, după primele nouă luni ale anului trecut, pe locul patru în topul asigurătorilor din punct de vedere al cotei de piață, cu un procent de 9,9%, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

viewscnt
Afla mai multe despre
groupama asiguarri
calin matei