Grupul Berkshire Hathaway, condus de Warren Buffett, a raportat prima sa pierdere trimestrială dintr-un an

Grupul Berkshire Hathaway, condus de Warren Buffett, a raportat prima sa pierdere trimestrială dintr-un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2023

Conglomeratul Berkshire Hathaway al magnatului Warren Buffett a raportat sâmbătă prima sa pierdere trimestrială dintr-un an, deoarece prețurile acțiunilor Apple și ale altor companii pe care le deține au scăzut, dar a spus că rezultatele îmbunătățite din asigurări au contribuit la creșterea profitului operațional la un nivel record, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea ratelor dobânzilor a impulsionat în trimestrul al treilea randamentele vastelor obligațiunilor de Trezorerie ale Statelor Unite deținute de Berkshire, cu peste 5%, în timp ce mai puține accidente de mașină și un sezon liniștit al uraganelor din Atlantic au întărit companiile de asigurări auto și reasigurări Geico, informează News.ro.

Profitul operațional al Berkshire Hathaway a crescut cu 41%, până la 10,76 miliarde dolari, chiar dacă pierderea netă a Berkshire a crescut de peste patru ori, la 12,77 miliarde dolari.

Coreea de Sud apelează la bănci locale pentru a ajuta Polonia să cumpere arme în valoare de 22 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Coreea de Sud apelează la bănci locale pentru a ajuta Polonia să cumpere arme în valoare de 22 de miliarde de dolari

Berkshire a semnalat, de asemenea, că rămâne precaut cu privire la evaluările acțiunilor și mediul pieței bursiere.

Deținerea de numerar a conglomeratului din Omaha, Nebraska, a crescut la un record de 157,2 miliarde de dolari, suficientă pentru una sau mai multe achiziții mari, deoarece Berkshire a vândut cu 5,3 miliarde de dolari mai multe acțiuni decât a cumpărat și a încetinit răscumpărările propriilor acțiuni la 1,1 miliarde de dolari.

Berkshire a raportat, de asemenea, semne de prudență în rândul consumatorilor, unde încrederea a scăzut pe fondul îngrijorărilor legate de inflație, a costurilor mai mari de împrumut și a instabilității politice.

Compania feroviară BNSF a transportat mai puține bunuri de larg consum, în timp ce reducerea achizițiilor de case a afectat compania sa de intermediere imobiliară omonimă și companii de produse pentru construcții, cum ar fi Clayton Homes. Vânzările de RV-uri Forest River și de îmbrăcăminte Fruit of the Loom au fost, de asemenea, sub presiune.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
berkshire hathaway
warren buffett