Guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei: Suntem pregătiți să reducem dobânzile, dacă riscurile inflaționiste nu se vor materializa

Guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei: Suntem pregătiți să reducem dobânzile, dacă riscurile inflaționiste nu se vor materializa
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2016

Banca Centrală a Rusiei va putea începe să reducă din nou ratele dobânzilor dacă riscurile inflaționiste nu se vor materializa, a afirmat marți guvernatorul Elvira Nabiullina, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 24, transmit TASS, MarketWatch și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent, Banca Rusiei nu crede că ar fi necesară o intervenție pe piața valutară, dar este pregătită pentru astfel de decizii dacă vor exista amenințări la adresa stabilității financiare, a adăugat oficialul rus.

Anul viitor rata inflației va scădea la 4% - în conformitate cu obiectivul Băncii Centrale a Rusiei - deoarece politicile monetare au determinat deja așteptările inflaționiste, a afirmat, marți, Ksenia Yudaeva, adjunctul guvernatorului. Pentru acest an, oficialul estimează o rată a inflației de 6,5%, față de 12,9% în 2015.

În martie, rata anuală a inflației în Rusia a scăzut la 7,3%.

Din august 2014, Banca Centrală a Rusiei menține dobânda de politică monetară la 11%, în ideea de a ajuta o economie în recesiune pe fondul stabilizării inflației. Anul trecut, economia s-a contractat cu 3,7% și anul acesta ar urma să înregistreze un declin de aproximativ 1%. PIB-ul Rusiei a fost afectat de scăderea prețului la petrol și de sancțiunile impuse de Occident pentru rolul Moscovei în criza din Ucraina. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
banca centrala a rusiei