Indicele american S&P 500 a atins un nou record

Indicele american S&P 500 a atins un nou record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 mar 2024
S&P 500 a închis la un nivel record marți. Investitorii așteaptă concluziile unei ședințe importante de politică monetară a Rezervei Federale.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
S&P 500 a crescut cu aproape 0,6%, depășind pierderile înregistrate anterior și închizând la un nou record de 5.178,51 puncte. Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,8%, iar Nasdaq Composite, cu aproape 0,4%.
UBS va căuta oportunități de fuziuni și achiziții în Statele Unite CITEȘTE ȘI UBS va căuta oportunități de fuziuni și achiziții în Statele Unite

Nvidia a reușit să închidă în creștere, după un declin de circa 3% în debutul tranzacțiilor, în urma actualizărilor privind inteligența artificială de la conferința anuală pentru dezvoltatori. 

Atenția piețelor se îndreaptă spre reuniunea de două zile a Fed, care a început marți, văzută ca un test pentru acțiuni, după surprizele neplăcute legate de inflație, care au subminat încrederea într-o reducere a dobânzilor în viitorul apropiat.
 
Este așteptat ca factorii de decizie să mențină dobânzile la nivelul maxim istoric, însă accentul se pune pe "dot plot" , adică pe indiciile cu privire la numărul și calendarul reducerilor din acest an. 
 
Între timp, Banca Japoniei a pus capăt erei ratelor negative cu prima sa majorare din ultimii 17 ani, făcând senzație într-o săptămână plină de decizii din partea băncilor centrale.
viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
actiuni
wall street