Indicele ROBOR a stagnat

Indicele ROBOR a stagnat
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2024

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,59%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 5,62%.

Urmărește-ne și pe Google News
Isărescu: Ne-am dus în jos cu rata de politică monetară ca să nu rămânem \ CITEȘTE ȘI Isărescu: Ne-am dus în jos cu rata de politică monetară ca să nu rămânem "cocoțați" în perioada de toamnă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ieri, BNR a redus dobânzile, pentru a doua ședință la rând. „Incertitudini și riscuri mari” vin din politica fiscală, avertizează banca.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC)  scade de la 5,9% în perioada aprilie – iunie, la 5,86% în perioada 1 iulie – 31 septembrie.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr