Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 8 săptămâni

Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 8 săptămâni
scris 27 mai 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 3,27%, cel mai scăzut nivel din ultimele 8 săptămâni, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

Vineri, indicele a stagnat la 3,28% pentru a șaptea oară consecutiv, scrie News.ro.

AFI Ploiești Mall are un nou Director General, în trecut jurnalist la Pro TV și TVR CITEȘTE ȘI AFI Ploiești Mall are un nou Director General, în trecut jurnalist la Pro TV și TVR

Luni, indicele ROBOR la 3 luni a coborât la 3,27%, cel mai scăzut nivel din 2 aprilie, când a fost 3,23%.

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,39% pentru a patra oară consecutiv.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, recent, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care a înlocuit ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru ultimul trimestru din 2018, este de 2,36%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr