Indicele ROBOR la 3 luni a crescut

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
scris 19 oct 2021

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut marți la 2,21%.

Luni, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 2,20%.

Indicele ROBOR la 6 luni a crescut la 2,36% de la 2,33%.

VIDEO Apple a lansat două modele noi de MacBook Pro și o nouă generație de căști wireless AirPods CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a lansat două modele noi de MacBook Pro și o nouă generație de căști wireless AirPods

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Valoarea IRCC, aferentă perioadei octombrie-decembrie 2021, este de 1,08%, în declin față de nivelul de 1,25% aferent celui de-al treilea  trimestru.

IRCC se aplică împrumuturilor acordate populației după luna mai a anului 2019, data la care a fost înlocuit ROBOR în contracte.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr