Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la cel mai mare nivel din ultimele 5 luni

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la cel mai mare nivel din ultimele 5 luni
scris 13 dec 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a urcat la 3,11%, cel mai mare nivel din ultimele 5 luni, potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Națională a României (BNR).

Joi, ROBOR la 3 luni a urcat de la 3,07% la 3,09%. Vineri, acesta a crescut la 3,11%, cel mai mare nivel din 25 iulie, când a fost tot 3,11%.

Cîțu: Vom elimina cerințele de capital pentru administratorii de pensii private și posibilitatea de transfer a contribuției Pilonului 2 la sistemul de pensii de stat CITEȘTE ȘI Cîțu: Vom elimina cerințele de capital pentru administratorii de pensii private și posibilitatea de transfer a contribuției Pilonului 2 la sistemul de pensii de stat

ROBOR la 6 luni a crescut de la 3,14% la 3,16%. Acesta este cel mai mare nivel din 25 septembrie, când a fost tot 3,16%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
credite