Acțiunile Novo Nordisk, producătorul medicamentului pentru slăbit Wegovy, au scăzut

Acțiunile Novo Nordisk, producătorul medicamentului pentru slăbit Wegovy, au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2024

Acțiunile gigantului farmaceutic danez Novo Nordisk, producătorul medicamentului pentru slăbit Wegovy, au scăzut cu 2,5%, extinzând o pierdere de 2,7%, în timp ce analiștii au analizat cu atenție detaliile rezultatelor financiare companiei din primul trimestru și au monitorizat un potențial tratament de slăbire rival, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Compania a raportat că vânzările pentru tratamentul său injectabil pentru slăbit Wegovy au crescut de peste două ori, la peste 9,38 miliarde de coroane daneze (1,4 miliarde de dolari), scrie News.ro.

Starbucks, Pizza Hut, KFC, McDonald\'s constată că a venit valul anunțat de multe luni și își văd vânzările căzând CITEȘTE ȘI Starbucks, Pizza Hut, KFC, McDonald's constată că a venit valul anunțat de multe luni și își văd vânzările căzând

Novo Nordisk, care produce, de asemenea, tratamentul pentru diabet Ozempic, a spus că creșterea vânzărilor a compensat o ușoară reducere a prețurilor.

Novo Nordisk se așteaptă ca prețurile să scadă în continuare pe măsură ce pe piață vor intra noi medicamente, a declarat directorul financiar Karsten Knudsen într-un apel media, adăugând că compania nu vede prea multe dovezi că utilizatorii Wegovy trec la alte tratamente rivale.

Analiștii se așteptau la vânzări și mai mari de medicamente pentru slăbire în trimestrul raportat, iar unii au remarcat că majorarea previziunilor Novo Nordisk pentru 2024, atât pentru creșterea vânzărilor, cât și pentru profitul operațional s-a datorat unor ajustări contabile unice.

”În timp ce continuăm să vedem Novo ca o firmă mare, cu active necorporale puternice în jurul afacerii sale cardiometabolice, credem că cererea mare de medicamente pentru obezitate și lipsa ofertei au urcat prețurile acțiunilor peste valoarea lor intrinsecă”, a afirmat joi Karen Andersen, strateg la Morningstar , într-o notă adresată clienților.

Boomul cererii de tratamente pentru slăbire a făcut ca Novo Nordisk să depășească grupul francez de lux LVMH, pentru a deveni anul trecut cea mai valoroasă companie din Europa.

Acțiunile Novo Nordisk au câștigat 49% în 2023 și au crescut cu 25% până în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
novo nordisk
wegovy