Indicele ROBOR la 3 luni a crescut, ROBOR la 6 luni a scăzut

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut, ROBOR la 6 luni a scăzut
scris 28 ian 2020

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,18%, iar ROBOR la 6 luni a scăzut, potrivit datelor publicate, marți, de Banca Națională a României (BNR).

Luni, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 3,16%. Marți, a urcat la 3,18%.

CONFIRMARE RCS&RDS lansează o operațiune majoră - ofertă pentru obligațiuni de 800 milioane euro, pentru refinanțarea datoriei CITEȘTE ȘI CONFIRMARE RCS&RDS lansează o operațiune majoră - ofertă pentru obligațiuni de 800 milioane euro, pentru refinanțarea datoriei

Marți, ROBOR la 6 luni scăzut de la 3,26% la 3,25%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
credite