Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2019

Indicele ROBOR la 3 luni a coborât joi la 3,32% pe an, de la cotația anterioară, publicată marți, de 3,37%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era 2,99%, iar, în perioada similară a anului trecut, ROBOR la 3 luni era 2,47% pe an, arată Agerpres.

FOTO Strategie: ING inaugurează un nou concept de office CITEȘTE ȘI FOTO Strategie: ING inaugurează un nou concept de office

Pe de altă parte, indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 3,39% pe an, de la 3,42% marți, iar ROBOR la 9 luni a înregistrat o diminuare cu 0,03 puncte procentuale, la 3,47%.

Tot astăzi, BNR a publicat noul indice de referință pentru creditele noi în lei. Indicele ROBOR va rămâne însă referința pentru dobânzile creditelor Prima Casă, reglementate printr-o lege specială rămasă nemodificată de ordonanța care a impus noul indice IRCC pentru restul creditelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
curs
bnr