Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
scris 18 ian 2021

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut luni la 1,59%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Vineri, ROBOR la 3 luni a fost 1,78%.

Administrația Trump ia noi măsuri împotriva furnizorilor Huawei, revocând și respingând cereri pentru licențe CITEȘTE ȘI Administrația Trump ia noi măsuri împotriva furnizorilor Huawei, revocând și respingând cereri pentru licențe

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 1,72%, de la 1,94%.

Pe 5 august, Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,5% pe an, de la 1,75% pe an, începând cu 6 august, dar și de reducere a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 1,25%. Măsura a fost luată pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr