Indicele Robor la 3 luni a scăzut la 1,98%

Indicele Robor la 3 luni a scăzut la 1,98%
scris 22 ian 2018

Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 1,98%, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, scrie News.ro.

Vineri, indicatorul a crescut la 1,99%, după ce scăzuse joi la 1,98%.

Tendință de concentrare pe piața comerțului cu cereale. Gigantul american ADM vrea să preia Bunge. În România, cele 2 corporații cu capitalizări însumate de 30 miliarde de dolari raportează an de an pierderi CITEȘTE ȘI Tendință de concentrare pe piața comerțului cu cereale. Gigantul american ADM vrea să preia Bunge. În România, cele 2 corporații cu capitalizări însumate de 30 miliarde de dolari raportează an de an pierderi

Totodată, indicele Robor la 6 luni a scăzut luni la 2,22%. Vineri, acesta a crescut la 2,23%, după ce a stagnat cinci zile la nivelul de 2,22%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piața interbancară, iar creșterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr