Fondul GapMinder a fost lansat în România pentru investiții în startup-uri

Fondul GapMinder a fost lansat în România pentru investiții în startup-uri
scris 22 ian 2018

Fondul de investiții GapMinder, finanțat în majoritate prin fonduri UE, a fost lansat în România cu un buget inițial de 26 de milioane de euro pentru startup-uri, fiind vizate firme care furnizează servicii IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech etc.

GapMinder va investi în următorii ani până la 1 milion de euro și, potențial, încă 3 milioane de euro per companie în runde ulterioare. Pentru startup-uri aflate la prima rundă de investiții sau în faza de accelerare, investițiile vor fi de până la 100.000 euro.

Bitdefender aduce un britanic și un american pentru a-i dezvolta canalul de vânzări CITEȘTE ȘI Bitdefender aduce un britanic și un american pentru a-i dezvolta canalul de vânzări

GapMinder este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Membrii fondatori ai GapMinder sunt investitori care au deținut anterior poziții de top management în companii de tehnologie sau de consultanță, respectiv Dan Mihăescu (GTS), Sergiu Roșca (PriceWaterhouseCoopers ,Harmman, Hemelrath & Partner and Soncher), Alexandru Ruff (3DSelfie.ro), Cristian Dascălu ( ClujHUB, Tetapolis) și Inti Paolucci (Eighty-Eight Capital & Investments Ltd Dubai).

Fondul GapMinder a fost lansat în România pentru investiții în startup-uri

viewscnt
Afla mai multe despre
gapminder
fond de investitii