Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
scris 30 ian 2020

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat joi la 3,18%.

Miercuri, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 3,18%. 

Date Profit.ro: Directorul Victor Bostan își reduce participația la Purcari cu 5%. Cumpărători sunt americanii de la Horizon Capital care abia ieșiseră din companie în octombrie CITEȘTE ȘI Date Profit.ro: Directorul Victor Bostan își reduce participația la Purcari cu 5%. Cumpărători sunt americanii de la Horizon Capital care abia ieșiseră din companie în octombrie

ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,25%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
credite