Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
scris 26 oct 2020

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat luni la 2,16%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Vineri, ROBOR la 3 luni a fost 2,16%.

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 2,18%.

ULTIMA ORĂ DECIZIE Când îți poți da jos afară masca de protecție. Ce se va întâmpla în continuare în România va fi anunțat la videoconferința Profit Health Forum CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DECIZIE Când îți poți da jos afară masca de protecție. Ce se va întâmpla în continuare în România va fi anunțat la videoconferința Profit Health Forum

Pe 5 august, Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,5% pe an, de la 1,75% pe an, începând cu 6 august, dar și de reducere a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 1,25%. Măsura a fost luată pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr