INFOGRAFIC Bursa americană, cea mai bună zi de după alegerile prezidențiale din ultimii 120 de ani

INFOGRAFIC Bursa americană, cea mai bună zi de după alegerile prezidențiale din ultimii 120 de ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 nov 2020

Indicii bursieri americani se apreciază puternic și ar putea încheia tranzacțiile de miercuri cu cel mai mare câștig dintr-o zi de după alegeri din ultimii 120 de ani, în pofida incertitudinii cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale și a acuzațiilor președintelui în exercițiu legate de o presupusă fraudă electorală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) consemna un avans de 2,34% la jumătatea sesiunii și se tranzacționa aproape de cel mai recent maxim intraday. Ar fi cel mai mare câștig procentual dintr-o zi de după alegeri începând cu 1900, an în care la președinția SUA au candidat republicanul William McKinley și democratul William Jennings Bryan, scrie MarketWatch.

FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară

Cursa dintre președintele Donald Trump și fostul vicepreședinte Joe Biden a fost prea strânsă pentru un rezultat decisiv, ambii candidați având încă șanse la victorie.

LIVE TEXT America își alege președintele. Violențe în fața Casei Albe, conflict între suporterii celor două tabere. Puști de asalt, steagul american - în flăcări, FBI în alertă VIDEO CITEȘTE ȘI LIVE TEXT America își alege președintele. Violențe în fața Casei Albe, conflict între suporterii celor două tabere. Puști de asalt, steagul american - în flăcări, FBI în alertă VIDEO

Deși nu este cert că se va materializa, investitorii de pe Wall Street pariază că Biden va învinge, iar republicanii își vor păstra majoritatea în Senat. Acest scenariu este pe placul investitorilor, care estimează  că Biden va putea fi astfel împiedicat să crească taxele după o eventuală alegere a sa ca președinte.

Indicele S&P 500 se aprecia cu 2,96% la ora menționată, cel mai mare avans zilnic dintr-o zi după alegeri de la lansarea sa.

O performanță similară se preconizează și în cazul indicelui Nasdaq Composite, al acțiunilor din tehnologie, care a urcat cu 4,2%. Nasdaq Composite a fost publicat pentru prima dată în 1971, iar S&P 500 în 1957.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a încheiat tranzacțiile cu un avans de 2,05%, după o zi cu oscilații între câștig și pierdere.

INFOGRAFIC Bursa americană, cea mai bună zi de după alegerile prezidențiale din ultimii 120 de ani

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa americana
actiuni
alegeri prezidentiale sua
trump
biden