Investitorii au tranzacționat acțiuni de peste un miliard și jumătate de euro în primele 8 luni ale anului

Investitorii au tranzacționat acțiuni de peste un miliard și jumătate de euro în primele 8 luni ale anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2017

Valoarea tranzacțiilor cu acțiuni realizate la BursA de Valori București (BVB) a depășit nivelul de 1,5 miliarde de euro la finalul lunii august și înregistrează un avans de peste 35% față de primele opt luni ale anului trecut. Investitorii au cumpărat și vândut acțiuni de peste 180 de milioane de euro luna trecută, nivel care a fost cu 27% peste valoarea din iulie 2017. Față de luna august a anului trecut, valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a crescut cu mai mult de 85%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 
Primele opt luni ale acestui an s-au remarcat și printr-o valoare medie zilnică de tranzacționare mai mare, iar acest indicator a depășit pragul de 9 milioane de euro pe zi, se spune într-un comuniat al BVB. Astfel, comparativ cu perioada ianuarie-august 2016, valoarea medie zilnică de tranzacționare a crescut cu 38%.

 
BET, indicele principal al pieței, care măsoară evoluția celor mai lichide 13 companii listate la BVB, a încheiat primele opt luni cu un plus de 13,6%. În același interval de timp, indicele BET-TR, care include și dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu aproape 22%.

Premieră: Clienții UniCredit pot schimba 1.000 de euro la cursul BNR în fiecare zi, într-un interval de o oră, la prânz CITEȘTE ȘI Premieră: Clienții UniCredit pot schimba 1.000 de euro la cursul BNR în fiecare zi, într-un interval de o oră, la prânz

„Piata românească de capital continuă creșterile de două cifre, urmare a îmbunătățirii percepției investitorilor față de piață de capital, a perspectivelor de creștere și a indicatorilor macroeconomici buni. Atractivitatea pieței de capital a crescut în acest an și datorită dividendelor mai mari distribuite de principalele companii listate, România aflându-se până în iulie pe primul loc în topul piețelor de frontieră în ce privește randamentul total, care include variația de preț și dividendele distribuite de principalele companii listate,” a spus Lucian Anghel, președintele BVB. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa de valori
tranzactii
actiuni