Isărescu: Salariile ar trebui să crească prin forța pieței, nu să fie majorate de către politicieni

Isărescu: Salariile ar trebui să crească prin forța pieței, nu să fie majorate de către politicieni
scris 25 oct 2018

Salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea, o consecință dramatică fiind ca acestea să fie majorate de către politicieni, și nu prin forța pieței, a declarat, joi, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), în cadrul unei conferințe de specialitate.

FOTO Anvelope de iarnă: testele clubului german ACE au plasat Continental WinterContact TS 860 pe primul loc și în acest sezon CITEȘTE ȘI FOTO Anvelope de iarnă: testele clubului german ACE au plasat Continental WinterContact TS 860 pe primul loc și în acest sezon

"În România, ne confruntăm cu o serie de provocări, care cu siguranță nu sunt numai aici, ci și la nivelul Uniunii Europene. Una dintre consecințele dramatice ar fi ca salariile să fie majorate de către politicieni, și nu prin forța pieței. Ne confruntăm, de asemenea, cu problema migrației. Avem peste 3 milioane de români, un procent semnificativ din totalul populației apte de muncă, care au plecat din țară pentru a se stabili în alte state membre. Într-o ordine firească, salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea și astfel să devenim competitivi. Vorbind despre infrastructură, vreau să menționez că aceasta este esențială pentru a conecta diferite regiuni, regiuni din care și România face parte. Pentru a avea o economie solidă este important să menținem o perspectivă în care să implementăm reforme politice coerente. România are nevoie de o convergență economică stabilă. Este singura cale prin care putem ajunge la destinație", a afirmat Isărescu, potrivit Agerpres.

Guvernul se pregătește să opereze o nouă majorare a salariului minim, urmând să stabilească doar momentul de aplicare - 1 decembrie 2018 sau 1 ianuarie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
salarii
mugur isarescu