Lansarea unei oferte publice secundare la TMK-ARTROM - amânată

Lansarea unei oferte publice secundare la TMK-ARTROM - amânată
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2019

Lansarea unei oferte publice secundare pe bursă, de până la 59,3% din capital, de către TMK Artrom (ART), companie aflată în portofoliul grupului rusesc TMK, controlat de miliardarul Dmitri Pumpianski, va fi amânată, fiind totodată convocată Adunarea Generală a Acționarilor cu scopul de a revoca o prevedere din decizia privind aprobarea majorării capitalului social.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu două săptămâni, TMK Artrom anunța că a fost informată de către acționarul său majoritar, TMK Europe GmbH, cu privire la intenția acestuia de a lansa o ofertă publică secundară de până la 69.000.000 acțiuni nominative existente, reprezentând aproximativ 59,3955% din capitalul social al Societății.

Raiffeisen Bank S.A., Raiffeisen Centrobank AG și WOOD & Company Financial Services, a.s. au fost desemnați Coordonatori Globali Comuni și Deținători Comuni ai Registrului de Subscriere al Ofertei. BT Capital Partners S.A.  a fost desemnat Agent Retail al Ofertei, iar Renaissance Securities (Cyprus) Limited a fost desemnat Co-Manager al Ofertei.  

România a avut anul trecut al doilea mare deficit bugetar la nivelul UE, de 3% CITEȘTE ȘI România a avut anul trecut al doilea mare deficit bugetar la nivelul UE, de 3%

Era anunțat totodată că societatea nu va încasa direct fondurile obținute din Ofertă. Cu toate acestea, se așteaptă ca Acționarul Vânzător va subscrie, din încasările nete rezultate în urma Ofertei, o sumă reprezentând echivalentul în lei a 62,3 milioane euro.

Societatea și filialele sale TMK-REȘIȚA S.A. („TMK-Reșița”), TMK-Italia s.r.l. („TMK-Italia”), TMK Industrial Solutions LLC („TMK IS”), și TMK Assets S.R.L. („TMK-Assets”)  (denumite în mod colectiv „Grupul” sau „Grupul TMK-Artrom”) formează împreună unul dintre cei mai mari producători și furnizori europeni de țevi industriale din oțel fără sudură, cu un model de afaceri puternic și durabil, care deservește clienți din întreaga lume.

Grupul are o tradiție îndelungată, de peste 240 ani, în oțelării și de peste 30 ani în producerea de țevi din oțel.

La 31 decembrie 2018, activele totale ale TMK Artrom erau de 1,78 miliarde lei, în urcare cu 3,49%, față de cele de 1,72 miliarde lei de la sfârșitul anului 2017. Dintre acestea numerarul de pe bilanț și echivalentul de numerar se ridică la 20,93 milioane lei, în creștere cu 12,86 milioane lei față de exercițiul financiar precedent. În același interval de raportare, datoriile totale au crescut cu 29,85%, la 1,11 miliarde lei, de la 852,86 milioane lei.

Producătorul de țevi Artrom Slatina, controlat printr-o companie din Germania de grupul rusesc TMK în proporție de peste 92%, este listat la Bursa de Valori București, unde, la ultimul preț de închidere de 4,10 lei/acțiune, are o capitalizare de 476,30 milioane lei (100,52 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
tmk-artrom
bursa