Lira sterlină a coborât sub 1,30 dolari pentru prima dată din noiembrie 2020

Lira sterlină a coborât sub 1,30 dolari pentru prima dată din noiembrie 2020
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 apr 2022

Lira sterlină s-a depreciat în raport cu dolarul vineri, coborând sub pragul de 1,30 unități pentru prima dată din noiembrie 2020, în condițiile în care poziția agresivă a Băncii Angliei privind majorarea dobânzilor începe să pălească comparativ cu cea a Fed.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central, Nordis Group și SIF Banat-Crișana, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

Moneda britanică se află sub presiune, după ce Banca Angliei, care a început să majoreze ratele dobânzilor înaintea băncii centrale americane, și-a temperat proiecțiile legate de viitoarele creșteri, în pofida inflației ridicate.

Rezerva Federală, între timp, a semnalat o serie rapidă de majorări de rate pentru a atenua inflația, scriu Bloomberg și MarketWatch.

Decizie surprinzătoare: Banca Centrală a Rusiei a redus dobânda de bază CITEȘTE ȘI Decizie surprinzătoare: Banca Centrală a Rusiei a redus dobânda de bază

Totodată, evoluția lirei a fost corelată cu acțiunile americane, iar S&P s-a depreciat cu aproximativ 6% în acest an.

Moneda britanică s-a depreciat cu până la 0,70% astăzi, atingând un minim intraday de 1,2982 unități în raport cu dolarul.

În jurul orei 17:00 (ora României), lira era în scădere cu 0,60% față de referința de miercuri, la 1,2995 dolari.

Moneda britanică a coborât sub pragul de 1,30 dolari pentru prima oară din noiembrie 2020.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
dolar
curs lira dolar
banca angliei
fed
majorare dobanzi