Lira sterlină este aproape de maximul ultimelor două săptămâni în ziua alegerilor britanice

Lira sterlină este aproape de maximul ultimelor două săptămâni în ziua alegerilor britanice
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2017

Lira sterlină se menține aproape de maximul ultimelor două săptămâni, joi, în ziua alegerilor din Marea Britanie, susținută de așteptările ca Partidul Conservator al premierului Theresa May să câștige majoritatea în Parlament, în timp ce euro este în stagnare înainte de rezultatul ședinței de politică monetară a Băncii Centrale Europene, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sondajele de opinie au arătat miercuri că May este pe care să își mărească majoritarea în Parlament, sugerând că strategia de a convoca alegeri anticipate pentru a-și consolida poziția în negocierile cu Uniunea Europeană pentru Brexit va da rezultate, scrie News.ro.

Lira este tranzacționată la 1,2960 dolari pe unitate, aproape de un vârf de 1,2970 dolari pe unitate atins miercuri, cel mai ridicat nivel atins după 25 mai.

”Piețele par să mizeze pe victoria Partidului Conservator”, a declarat Jasslyn Yeo, analist la J.P.Morgan Asset Management în Singapore.

Topul retailerilor din bricolaj: Dedeman a depășit în 2016 pragul de 1 miliard de euro după cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Topul retailerilor din bricolaj: Dedeman a depășit în 2016 pragul de 1 miliard de euro după cifra de afaceri

Dacă Partidul Conservator va obține o majoritate decisivă, de peste 50 de locuri în Parlament, rezultatul va fi considerat pozitiv pentru liră, a arătat Yeo.

Lira sterlină s-a apreciat cu până la 4% după ce May a convocat alegeri anticipate acum șapte săptămâni, dar sondajele recente care au indicat că nici conservatorii nici liberalii nu vor obține o majoritate clară au făcut ca moneda să se retragă de la un maxim de 1,3 dolari pe unitate atins în luna mai.

Euro a avansat joi cu 0,1%, la 1,1261 dolari pe unitate, investitorii așteptând anunțul BCE referitor la politica monetară.

La începutul acestei luni, euro a atins un maxim de 1,1285 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din ultimele șapte luni.

Majoritatea analiștilor anticipează că BCE va lăsa nemodificată politica monetară, inclusiv programul de achiziți de obligațiuni de 2.300 de miliarde de euro.

Investitorii mai urmăresc cu atenție depoziția din Senatul SUA a fostului director al FBI James Comey, care va avea loc în cursul zilei de joi. Comey a fost concediat de președintele Donald Trump în luna mai, iar investitorii sunt îngrijorați că declarațiile acestuia pot întârzia agenda lui Trump de modificare a reglementărilor și de reformare a codului fiscal.

Într-o declarație scrisă publicată miercuri, Comey a spus că Trump i-a cerut să renunțe la investigarea fostului consilier pentru securitate națională Michael Flynn, în cadrul anchetei legate de implicarea Rusiei în campania prezidențială din 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina