Lira sterlină se apreciază datorită atenuării temerilor legate de un Brexit dur

Lira sterlină se apreciază datorită atenuării temerilor legate de un Brexit dur
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2016

Lira sterlină s-a apreciat miercuri, în Asia, cu peste 1,5% față de dolar, ca reacție a unei relatări din presă care sugerează că Brexitul nu va fi atât de dur cum se temeau analiștii, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În schimb, euro a atins cel mai redus nivel după luna iulie în raport cu dolarul, din cauza așteptărilor tot mai mari că Rezerva Federală va majora dobânda de politică monetară în acest an, scrie News.ro.

Lira este în urcare cu 1,22%, după un maxim de 1,2327 dolari pe unitate atins în timpul tranzacțiilor, recuperând pierderile din timpul nopții.

Marți seara, la Ndew York, lira era cotată la 1,2124 dolari pe unitate.

CCR amână dezbaterea privind neconstituționalitatea Legii dării în plată. Deputații amână votul pentru conversia creditelor CITEȘTE ȘI CCR amână dezbaterea privind neconstituționalitatea Legii dării în plată. Deputații amână votul pentru conversia creditelor

Bloomberg a relatat că premierul britanic Theresa May a acceptat organizarea unui vot în Parlament privind planurile sale referitoare la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, decizie care i-ar putea limita capacitatea de a promova un Brexit dur.

Euro este presat de probabilitatea mai mare ca Rezerva Federală americană să crească dobânda cheie, fiind în declin cu 0,09%, după ce a atins pentru scurt timp 1,1034 dolari pe unitate, cel mai redus nivel de după 27 iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
brexit