Mark Mobius: Volatilitatea scăzută de pe piețele financiare este influențată de rețelele de socializare

Mark Mobius: Volatilitatea scăzută de pe piețele financiare este influențată de rețelele de socializare
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2017

Volatilitatea scăzută de pe piețele financiare globale este influențată de rețelele de socializare, care creează confuzie din cauza știrilor false numeroase, a afirmat Mark Mobius, directorul general al Templeton Emerging Markets Group, într-un interviu acordat la Tokyo, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Media socială are un impact uriaș. Creează confuzie cu o mulțime de știri false. Se ajunge în situația în care o mulțime de informații sunt ignorate imediat pentru că oamenii se tem că informația pe care o primesc nu este adevărată”, a spus Mobius.

Indicele VIX, așa-numitul indice al fricii pentru acțiunile americane, a scăzut la începutul acestei săptămâni la cel mai redus nivel din 1993, turbulențele fiind la un nivel scăzut record pe piețele din întreaga lume, scrie News.ro.

Înfrângerea candidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen în algerile prezidențiale din Franța este cel mai recent eveniment care a calmat investitorii.

Pe lângă îndoielile legate de veridicitatea știrilor, media socială scade atenția oamenilor, potrivit managerului de fonduri în vârstă de 80 de ani. Acest fapt reduce impactul unor evenimente cum a fost concedierea, marți, a directorului FBI James Comey.

Puratos Group, prezent și în România cu brandul Pâinea Bunicii, a cumpărat Diamant, unul dintre cei mai mari producători de ingrediente de brutărie din Austria CITEȘTE ȘI Puratos Group, prezent și în România cu brandul Pâinea Bunicii, a cumpărat Diamant, unul dintre cei mai mari producători de ingrediente de brutărie din Austria

Mobius, care urmărește de zeci de ani piețele globale, a spus că măsura președintelui american Donald Trump, pe fondul investigației referitoare la implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale americane de anul trecut, va avea aceeași soartă, investitorii o vor ignora.

Opinia lui Mobius a fost confirmată miercuri de indicele global MSCI, care a scăzut cu sub 0,1%, înainte de a închide în urcare cu 0,1%.

Mobius are cont pe Twitter, dar a spus că nu îl administrează el. Investitorul a arătat că fondurile de hedging pot plăti pentru analizarea calității informațiilor din media socială, dar majoritatea oamenilor nu pot face asta, așa că au tendința de a respinge știrile de care nu sunt siguri.

”În mod ironic, are un efect calmant. Dacă ai toate aceste informații confuze și nu știi care este adevărată și care falsă, atunci spui, OK, la naiba cu ele, nu fac nimic”, a explicat Mobius.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark mobius
piete financiare