Mastercard: Numărul de tranzacții cu carduri contactless a crescut de șase ori în România anul trecut

Mastercard: Numărul de tranzacții cu carduri contactless a crescut de șase ori în România anul trecut
scris 30 aug 2016

Numărul de tranzacții contactless efectuate prin intermediul cardurilor Mastercard și Maestro a crescut în România cu peste 500% în 2015 față de 2014, iar sumele tranzacționate cu carduri contactless au crescut de peste zece ori, una dintre cele mai ridicate rate de creștere din Europa, potrivit unui raport publicat marți de operatorul de carduri Mastercard.

Avansul plăților contactless a fost susținut de creșterea numărului de POS-uri pe care se pot face plăți cu carduri contactless la retaileri, sisteme de transport public, industria de curierat, operatori de vendomate (automate de cafea sau alimente) sau festivaluri culturale, scrie News.ro.

Într-o perioadă de doar trei luni, ponderea plăților contactless din totalul tranzacțiilor a crescut de la 2,7% până la 40% în cazul anumitor comercianți, potrivit unor date Mega Image publicate în 2015 și publicate în comunicat.

Numărul de carduri Mastercard și Maestro din România a crescut cu peste 30% între 2011 și 2016, avansul susținut de creșterea gradului de adopție al noilor tehnologii din ecosistemul plăților electronice, precum tehnologia contactless, și extinderea bazei de acceptare a cardurilor la nivelul pieței.

FOTO AFI Palace Cotroceni deschide la 1 septembrie un parc de aventură indoor, investiție de 200.000 euro CITEȘTE ȘI FOTO AFI Palace Cotroceni deschide la 1 septembrie un parc de aventură indoor, investiție de 200.000 euro

“Piața cardurilor din România a început să își arate deschiderea pentru o creștere masivă a plăților electronice, dacă luăm în considerare evoluțiile recente din mediul de afaceri, dar și din spațiul public, pe marginea dezvoltării metodelor moderne de plată disponibile consumatorilor din România” a declarat directorul general al Matercard România, Cosmin Vladimirescu.

Potrivit unor date publicate în luna mai de Visa Europe, una din zece plăți cu cardul procesate de Visa în România este contactless.

viewscnt
Afla mai multe despre
mastercard
carduri contactless