Moody's a îmbunătățit ratingul depozitelor Raiffeisen Bank cu o treaptă, la Baa3, în categoria recomandată investițiilor

Moody's a îmbunătățit ratingul depozitelor Raiffeisen Bank cu o treaptă, la Baa3, în categoria recomandată investițiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2017

Moody's Investors Service a îmbunătățit ratingurile pentru depozitele pe termen lung și scurt ale Raiffeisen Bank cu o treaptă, de la Ba1/Not Prime la Baa3/Prime-3, promovându-le din categoria speculativă în cea recomandată investițiilor, ca urmare a reevaluării în urcare a ratingurilor Raiffeisen Bank International după fuziunea cu Raiffeisen Zentralbank.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Perspectiva ratingului pentru depozitele pe termen lung ale Raiffeisen Bank a fost revizuită de la pozitivă la stabilă, scrie News.ro.

Ratingul individual ajustat al băncii (adjusted baseline credit assessment – BCA) a fost îmbunătățit de la ba3 la ba2. Ratingul individual BCA a fost menținut la ba3, se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară.

Ratingul privind posibilitatea de default a unor obligații de plată senior (counterparty Risk Assessment - CRA) a fost îmbunătățit de la Baa3/Prime-3 la Baa2/Prime-2.

Calificativele Raiffeisen Bank au fost revizuite în urcare după îmbunătățirea ratingurilor Raiffeisen Bank International (RBI) cu o treaptă, ca urmare a fuziunii cu Raiffeisen Zentralbank Oesterreich.

Moody's consideră că operațiunile din România formează o parte importantă din RBI și annticipează un nivel ridicat de sprijin din partea acesteia în caz de nevoie.

ANALIZĂ Aeroporturile importante din România se apropie de limita de trafic și au nevoie urgentă de investiții masive CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Aeroporturile importante din România se apropie de limita de trafic și au nevoie urgentă de investiții masive

Ratingul BCA al Raiffeisen Bank, ba3, care nu a fost modificat, este susținut de performanțele financiare bune ale băncii, de capitalizare și lichidități, care au fost menținute în ultimii ani.

Ratingul Baa3 pentru depozite încorporează rezultatele analizei Moody's și beneficiază de două trepte din partea calificativului BCA ajustat ba2 al RBI.

Raiffeisen Bank beneficiază de un volum mare ale depozitelor și de datorii senior și subordonate limitate, rezultând un nivel foarte scăzut al pierderilor care ar fi generate de defaultul împrumuturilor.

Perspectiva ratingului pentru depozite al Raiffeisen Bank a fost revizuită de la pozitivă la stabilă în conformitate cu perspectiva RBI.

viewscnt
Afla mai multe despre
moody's
raiffeisen bank