Noi măsuri de stimulare din partea băncilor centrale. Acțiunile europene cresc puternic

Noi măsuri de stimulare din partea băncilor centrale. Acțiunile europene cresc puternic
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 iun 2020

Acțiunile europene se apreciază puternic în prima parte a tranzacțiilor marți, pe fondul optimismului generat de noi măsuri de stimulare anunțate de băncile centrale din SUA și Japonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 consemna un avans de 2,20% în jurul prânzului, după un declin de aproximativ 0,30% în sesiunea precedentă, cu creșteri apropiate pe toate bursele majore: +2,37% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, +2,50% pentru DAX de la Frankfurt, + 2,15% pentru CAC 40 de la Paris și +2,36% pentru FTSE MIB de la Milano.

Rezerva Federală (Fed) americană a anunțat extinderea programului de achiziții de obligațiuni corporative, iar Banca Japoniei a majorat programul său de împrumuturi pentru companiile afectate de pandemie la aproximativ 1 trilion de dolari, de la 700 milioane de dolari.

Declin al cotațiilor la BVB. Un investitor exprimentat spune că mai așteaptă până la reintrare; piețele foarte volatile recomandă flexibilitate CITEȘTE ȘI Declin al cotațiilor la BVB. Un investitor exprimentat spune că mai așteaptă până la reintrare; piețele foarte volatile recomandă flexibilitate

Noile măsuri de stimulare au atenuat, pentru moment, îngrijorările privind impactul unui al doilea val de infecții cu coronavirus asupra economiilor. Temerile legate de introducerea de noi restricții în cazul unui nou val de îmbolnăviri la nivel global au precipitat un declin de 5,7% la nivelul indicelui Stoxx Europe 600 săptămâna trecută, iar volatitatea din piețe rămâne ridicată.

Băncile și companiile din sectorul călătoriilor și turismului sunt în topul creșterilor astăzi, cu aprecieri de două cifre pentru Bank of Ireland (+13,38%) și AIB Group (+12,27%).

Acțiunile TUI se apreciau cu 7,92% la ora menționată, iar titlurile EasyJet cu 7,19%.

La București, referința BET consemna un avans de 1,34%, în timp ce indicele compozit BETPlus se aprecia cu 1,38%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
coronavirus
masuri stimulare
banci centrale
fed
banca japoniei