Încercare de revenire pe bursele europene la final de săptămână, după 4 zile de scăderi

Încercare de revenire pe bursele europene la final de săptămână, după 4 zile de scăderi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 iun 2020

Acțiunile europene au întrerupt o serie de patru ședințe cu scăderi consecutive și au închis ușor în urcare, investitorii revenind la cumpărare la o zi după ce prețurile s-au prăbușit cu peste 4%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursele au încercat o mișcare de recuperare, cu aprecieri de peste 1% în debutul sesiunii pentru indicii majori europeni. Câștigurile s-au diminuat însă considerabil în a doua jumătate a zilei, indicele pancontinental Stoxx Europe 600 consemnând în final un avans de doar 0,28%.

Joi, Stoxx 600 a suferit un recul de 4,10%, cel mai pronunțat începând cu 23 martie, în contextul temerilor privind declanșarea unui nou val de infecții cu noul coronavirus.

Deprecieri abrupte la BVB. Acțiunile Băncii Transilvania au dat tonul declinului CITEȘTE ȘI Deprecieri abrupte la BVB. Acțiunile Băncii Transilvania au dat tonul declinului

“Vânzările de ieri au fost atât de bruște și de mari, încât ar putea declanșa un val de neliniște încă și mai mare în ceea ce privește calitatea creșterilor recente, având în vedere participarea entuziastă a traderilor novici care vor să acceadă și semnele de bule speculative pe acțiunil slab calitative”, a comentat Steen Jakobsen, economistul-șef al Saxo Bank, citat de MarketWatch.

De la începutul săptămânii, Stoxx 600 s-a depreciat cu 5,7%.

Indicele DAX 30 de la Frankfurt a coborât cu 0,18% vineri, în timp ce indicele FTSE 100 de la Londra a consemnat o apreciere de 0,47%, în pofida datelor potrivit cărora economia britanică a înregistrat o scădere record în luna aprilie, pe fondul restricțiilor menite să reducă răspândirea coronavirusului.

La Milano, indicele FTSE MIB s-a apreciat cu 0,43%, iar indicele IBEX 35 de la Madrid cu 0,20%.

Pe piețele de mărfuri, petrolul Brent și-a revenit ușor după declinul abrupt de ieri, consemând un avans de 0,70%, până la prețul de 38,83 dolari/baril. Petrolul WTI era în scădere cu 0,25% în jurul orei 20:00 (ora României), la 36,25 dolari/baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni europene
petrol
cotatii