Noul director general: Deutsche Bank trebuie să își redobândească ”foamea de afaceri”

Noul director general: Deutsche Bank trebuie să își redobândească ”foamea de afaceri”
scris 10 apr 2018

Deutsche Bank trebuie să își redobândească ”foamea de afaceri”, a declarat noul director general al celei mai mari bănci din Germania, Christian Sewing, numit în funcție duminică seara în locul britanicului John Cryan, transmite Bloomberg.

Sewing, care înainte de numire era directorul operațiunilor de retail ale Deutsche Bank, a spus că banca trebuie să ia decizii mai rapid și să elimine birocrația inutilă, scrie News.ro.

”Începutul de an a fost solid, dar aceasta nu poate fi ambiția noastră. În privința veniturilor, trebuie să ne redobândim foamea de afaceri”, a afirmat Sewing într-o scrisoare adresată angajaților, publicată luni.

Compania Google, acuzată de colectarea ilegală a unor date despre copiii care utilizează platforma YouTube CITEȘTE ȘI Compania Google, acuzată de colectarea ilegală a unor date despre copiii care utilizează platforma YouTube

Sewing, în vârstă de 47 de ani, a fost numit duminică seara ca înlocuitor al directorului general John Cryan, în cadrul reorganizării consiliului de administrație care are ca scop reluarea creșterii veniturilor. Decizia a pus capăt tensiunilor puternice din ultimele două săptămâni din cadrul celei mai mari bănci de investiții din Europa, pe parcursul cărora Cryan s-a luptat să își păstreze funcția, în timp ce președintele băncii a discutat cu posibili înlocuitori ai acestuia.

“Numirea lui Sewing în funcția de CEO este o soluție inteligentă. Deutsche Bank trebuie să se folosească acum de șansa de a-și reanaliza din nou strategia. În special în domeniul activităților de investment banking considerăm că este nevoie de ajustare”, a apreciat Ingo Speich, manager de fonduri la Union Investment.

În cadrul reorganizării, banca de investiții, care continuă să fie principala problemă a Deutsche Bank, va fi condusă de Garth Ritchie care va fi, alături de directorul administrativ Karl von Rohr, co-director general adjunct.

Sewing a mai spus că nivelul costurilor ajustate ale Deutsche Bank nu trebuie să depășească 23 de miliarde de euro în 2018, el arătând că nerespectarea de către bancă a țintelor referitoare la costuri și venituri a fost dăunătoare, iar noua conducere nu poate accepta ca situația să continue.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
deutsche bank
christian sewing