Noul director general: Deutsche Bank trebuie să își redobândească ”foamea de afaceri”

Noul director general: Deutsche Bank trebuie să își redobândească ”foamea de afaceri”
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2018

Deutsche Bank trebuie să își redobândească ”foamea de afaceri”, a declarat noul director general al celei mai mari bănci din Germania, Christian Sewing, numit în funcție duminică seara în locul britanicului John Cryan, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sewing, care înainte de numire era directorul operațiunilor de retail ale Deutsche Bank, a spus că banca trebuie să ia decizii mai rapid și să elimine birocrația inutilă, scrie News.ro.

”Începutul de an a fost solid, dar aceasta nu poate fi ambiția noastră. În privința veniturilor, trebuie să ne redobândim foamea de afaceri”, a afirmat Sewing într-o scrisoare adresată angajaților, publicată luni.

Compania Google, acuzată de colectarea ilegală a unor date despre copiii care utilizează platforma YouTube CITEȘTE ȘI Compania Google, acuzată de colectarea ilegală a unor date despre copiii care utilizează platforma YouTube

Sewing, în vârstă de 47 de ani, a fost numit duminică seara ca înlocuitor al directorului general John Cryan, în cadrul reorganizării consiliului de administrație care are ca scop reluarea creșterii veniturilor. Decizia a pus capăt tensiunilor puternice din ultimele două săptămâni din cadrul celei mai mari bănci de investiții din Europa, pe parcursul cărora Cryan s-a luptat să își păstreze funcția, în timp ce președintele băncii a discutat cu posibili înlocuitori ai acestuia.

“Numirea lui Sewing în funcția de CEO este o soluție inteligentă. Deutsche Bank trebuie să se folosească acum de șansa de a-și reanaliza din nou strategia. În special în domeniul activităților de investment banking considerăm că este nevoie de ajustare”, a apreciat Ingo Speich, manager de fonduri la Union Investment.

În cadrul reorganizării, banca de investiții, care continuă să fie principala problemă a Deutsche Bank, va fi condusă de Garth Ritchie care va fi, alături de directorul administrativ Karl von Rohr, co-director general adjunct.

Sewing a mai spus că nivelul costurilor ajustate ale Deutsche Bank nu trebuie să depășească 23 de miliarde de euro în 2018, el arătând că nerespectarea de către bancă a țintelor referitoare la costuri și venituri a fost dăunătoare, iar noua conducere nu poate accepta ca situația să continue.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
christian sewing