Nvidia, vedeta bursei americane, urmează să scadă dramatic

Nvidia, vedeta bursei americane, urmează să scadă dramatic
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Cumpărarea unei acțiuni a Nvidia, vedeta bursei americane în ultimii doi ani, este pe cale să devină mult mai accesibilă pentru investitorii individuali, scrie Business Inisder.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Nvidia a anunțat miercuri o divizare de 10 pentru 1 a acțiunilor sale listate pe bursă, ceea ce înseamnă că prețul actual va fi împărțit la 10 și orice investitor care deține o acțiune a companiei va primi alte 9. Mutarea urmează să fie realizată în data de 7 iunie, arată Hotnews.

Acțiunile Premier Energy ajung la cota bursei, după o operațiune de piață de aproape 700 milioane de lei CITEȘTE ȘI Acțiunile Premier Energy ajung la cota bursei, după o operațiune de piață de aproape 700 milioane de lei

Ea nu va afecta în vreun fel acționarii actuali ai Nvidia din moment ce valoarea totală a portofoliului lor va rămâne la exact aceeași valoare prin prisma acțiunilor suplimentare primite.

Nici capitalizarea totală de piață a producătorului de cipuri, în prezent în valoare de 2,5 trilioane de dolari, nu va fi afectată în vreun fel. La începutul lunii martie Nvidia a devenit a treia cea mai valoroasă companie din lume, pe fondul creșterii spectaculoase a prețului acțiunilor sale în ultimii 2 ani.

Divizarea înseamnă doar că acționariatul companiei va fi împărțit în părți mai mici.

DECIZIE Salariul minim crește din nou, din iulie CITEȘTE ȘI DECIZIE Salariul minim crește din nou, din iulie

Conducerea Nvidia a justificat mutarea prin faptul că dorește ca acțiunile sale să fie mai accesibile propriilor angajați, dar și investitorilor mai mici.

Divizările de acțiuni nu sunt neobișnuite, mai ales când prețul lor crește puternic în perioade relativ scurte de timp. Tesla, de exemplu, a făcut două divizări de acțiuni din 2020 încoace, din considerentul respectiv.

Divizarea acțiunilor le face mult mai accesibile investitorilor individuali sau cu bugete mici, ceea ce poate contribui la creșterea ulterioară a prețurilor din cauza majorării cererii.

BNR se așteaptă la o accelerare a creșterii economice, bazată pe consum. Îngrijorări cu privire la deficitele mari și creșterea salariilor, mai ales la stat CITEȘTE ȘI BNR se așteaptă la o accelerare a creșterii economice, bazată pe consum. Îngrijorări cu privire la deficitele mari și creșterea salariilor, mai ales la stat

Investitorii au anticipat deja acest lucru și imediat după ce Nvidia a făcut anunțul miercuri, prețul acțiunilor sale a urcat cu până la 10% și ajungând la 1.040 de dolari per acțiune în momentul publicării acestui articol. Acțiunile divizate urmează să fie tranzacționate începând cu data de 10 iunie.

Mutarea vine în contextul unor zvonuri că Nvidia ar putea fi adăugată în indicele Dow Jones Industrial Average, unde s-ar alătura ceilorlalți giganți tech ca Apple, Amazon și Microsoft.

Guvernul continuă și în acest an programul prin care tinerii sunt sprijiniți să își achiziționeze calculatoare CITEȘTE ȘI Guvernul continuă și în acest an programul prin care tinerii sunt sprijiniți să își achiziționeze calculatoare

Acest lucru i-ar lărgi semnificativ baza de investitori prin faptul că ar permite investițiile pasive în Nvidia prin indicele alcătuit din acțiuni ale celor mai puternice 30 de companii americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
bursa