Oficial BCE: Banca Centrală Europeană nu poate să vindece singură zona euro

Oficial BCE: Banca Centrală Europeană nu poate să vindece singură zona euro
scris 21 mar 2016

Măsurile de stimulare adoptate recent de Banca Centrală Europeană (BCE) vor susține redresarea dar nu vor vindeca singure economia zonei euro, a afirmat luni Benoit Coeure, membru în board-ul executiv al instituției, transmite MarketWatch.

Coeure a spus că politica monetară relaxată a BCE ”nu are precedent” și a acționat pe multe fronturi, în special prin stimularea cererii de bunuri și servicii, îmbunătățirea condițiilor financiare și menținerea încrederii în momentele de incertitudini, scrie News.ro

BCE a anunțat în această lună noi reduceri ale dobânzilor, noi facilități de creditare și suplimentarea programului de achiziții de obligațiuni, pentru susținerea finanțării sectorului privat de către bănci.

”Aceste măsuri formează un pachet substanțial care dă prioritate creditelor pentru populație și companii, susținând astfel redresarea”, a spus Coeure, potrivit remarcilor publicate pe site-ul BCE.

Cioloș: Legea privind darea în plată poate arunca în aer sistemul bancar CITEȘTE ȘI Cioloș: Legea privind darea în plată poate arunca în aer sistemul bancar

El a arătat însă că BCE nu poate să creeze singură condițiile pentru redresarea sustenabilă a creșterii.

”Acest lucru necesită un efort concertat al politicilor economice și fiscale”, a spus oficialul BCE.

El a notat că șomajul scade, dar că este nevoie de reforme ambițioase în majoritatea economiilor zonei euro, având în vedere potențialul scăzut de creștere și șomajul structural ridicat.

Coeure a mai spus că măsurile de îmbunătățire a productivității și a mediului de afaceri, inclusiv a infrastructurii publice, sunt esențiale pentru creșterea investițiilor și stimularea creării de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrala europeana
bce
benoit coeure