Omniasig - creștere de aproape 20% a daunelor plătite și un plus de aproximativ 6% a primelor brute subscrise în T1. Compania așteaptă impactul coronavirus

Omniasig - creștere de aproape 20% a daunelor plătite și un plus de aproximativ 6% a primelor brute subscrise în T1. Compania așteaptă impactul coronavirus
scris 15 iun 2020

Omniasig Vienna Insurance Group a consemnat o creștere de circa 6% a primelor brute subscrise în primul trimestru al anului, în comparație cu primele trei luni ale anului trecut.

Impactul situației generate de noul coronavirus nu s-a resimțit încă puternic în rezultatele primului trimestru al anului, însă compania spune că acesta se va resimți începând cu al doilea trimestru, în pofida începutului bun de an. 

Hornbach - salt al veniturilor, dar perspectiva este prudentă din cauza coronavirus CITEȘTE ȘI Hornbach - salt al veniturilor, dar perspectiva este prudentă din cauza coronavirus

Valoarea totală a primelor brute subscrise în primele trei luni ale anului 2020 este de peste 300 milioane lei. Conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, profitul brut înregistrat a fost de peste 12 milioane lei. În comparație cu același interval din 2019, compania a înregistrat o creștere de aproape 20% a volumului total de despăgubiri plătite, care a ajuns la valoarea de peste 200 milioane lei.

În primele trei luni ale anului curent, segmentul auto, Casco și RCA, a înregistrat o ușoară creștere, de aproximativ 2%, a volumului de prime brute subscrise, atingând un total de peste 200 milioane lei, cumulat pe cele două linii. Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii cumulat a crescut cu cca. 14%, trecând  peste valoarea de 150 milioane lei; și valoarea rezervelor de daună pe aceste două linii, cumulat, a crescut cu peste 4% în primul trimestru al anului, comparativ cu intervalul similar din 2019. 

În concordanță cu strategia de creștere pe segmentele de asigurări non-auto, Omniasig se concentrează pe dezvoltarea liniei asigurărilor de sănătate, iar rezultatele încep să se remarce chiar din primele luni ale acestui an. În raport cu aceeași perioadă din 2019, linia Asigurărilor de sănătate s-a aflat în 2020 într-o dinamică ascendentă, având o creștere substanțială, de aproximativ 90% a primelor brute subscrise. Rezultatele demonstrează gradul din ce în ce mai ridicat de conștientizare a clienților cu privire la utilitatea și necesitatea acestui tip de asigurare.

România, pe primele locuri în UE când vine vorba de ponderea lucrătorilor pe cont propriu CITEȘTE ȘI România, pe primele locuri în UE când vine vorba de ponderea lucrătorilor pe cont propriu

În continuarea inițiativelor de dezvoltare a acestui segment, la începutul lui 2020, compania a lansat produsul de asigurare de sănătate de grup OMNI+, un nou concept adaptat dinamicii pieței și nevoilor clienților. Prin intermediul acestui produs, angajații unei companii pot accesa servicii medicale în orice clinică și spital privat din România.

Tendința de creștere se remarcă și în cazul segmentului Property (asigurările de incendiu și calamități naturale), unde subscrierile pe primul trimestru au crescut cu peste 15%. În primul trimestru din 2020 valoarea despăgubirilor plătite pe această linie de asigurare a crescut substanțial, având la bază plata în această perioadă a mai multor despăgubiri cu valori cuprinse între 700.000 și peste 2 milioane lei, majoritatea acestor dosare având incendiul drept cauză a evenimentului ce a generat dauna.

În ceea ce privește segmentul asigurărilor de călătorie, volumul primelor brute subscrise a crescut cu peste  5%.

Numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz de către Omniasig Vienna Insurance Group în primul trimestru al anului 2020 a fost în cuantum de 157, în timp ce numărul reclamațiilor soluționate favorabil a fost de 13, restul fiind neîntemeiate. Raportat la numărul polițelor de asigurare emise de companie în primul trimestru al anului 2020 și care nu au fost anulate, numărul de petiții înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,0465% dintre acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în această perioadă, numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz reprezintă 0,356% dintre acestea.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
daune
prime brute subscrise