Operatorul bursei din Londra vinde divizia de clearing din Franța către Euronext, pentru 510 milioane de euro

Operatorul bursei din Londra vinde divizia de clearing din Franța către Euronext, pentru 510 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2017

London Stock Exchange Group (LSE) a convenit vânzarea diviziei de clearing din Franța (LCH) către Euronext, pentru 510 milioane de euro, în încercarea de a obține acordul autorităților de reglementare pentru mega-fuziunea cu Deutsche Boerse, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Discuțiile cu Euronext pentru vânzarea diviziei LCH au fost anunțat pe 20 decembrie. LSE intenționează să folosească fondurile obținute prin această vânzare pentru cheltuieli generale, scrie News.ro.

Deutsche Boerse și LSE, care vor avea împreună o capitalizare de piață de circa 28 de miliarde de dolari, intenționează să formeze cel mai mare operator bursier din Europa, mizând că fuziunea va crea un concurent mai puternic pentru rivalii americani CME Group și Intercontinental Exchange, contribuind în același timp la integrarea piețelor de capital europene prin creșterea stabilității financiare. În plus, companiile și alți participanți la tranzacții vor avea un acces mai bun și mai diversificat la finanțare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa din londra
euronext