8 milioane de lei pentru SIF Moldova de la o societate din portofoliu

8 milioane de lei pentru SIF Moldova de la o societate din portofoliu
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 apr 2020

Mecanica Ceahlău, companie care are ca acționar principal SIF Moldova, distribuie inclusiv din câștigul reportat și oferă un dividend cu randament net de peste 21%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bani importanți la vreme de coronavirus pentru SIF Moldova (SIF2). Societatea va fi beneficiara unei distribuții speciale de dividende de la o firmă din portofoliu care a vândut un activ în anul 2018. Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău din Piatra-Neamț (MECF) a aprobat ca 57,70% din câștigul net aferent anului trecut, respectiv suma de 3,74 milioane lei, să fie distribuită sub formă de dividende. Acesteia i se adaugă nu mai puțin de 7,26 milioane lei din rezultatul reportat al anului 2018, care de asemeneam vor pleca spre acționari.

Fără prag de deținere la SIF Banat-Crișana. ASF a autorizat modificarea Actului Constitutiv CITEȘTE ȘI Fără prag de deținere la SIF Banat-Crișana. ASF a autorizat modificarea Actului Constitutiv

Valoarea agregată a dividendelor se ridică la 11,00 milioane lei, ar din aceasta nu mai puțin de 8,06 milioane lei vor intra la data plății de 29 mai în conturile SIF Moldova, acre controlează 73,30% din titlurile companiei. Dividendul brut cu ex-data pe 11 mai este de 0,04585 lei/acțiune și, raportat la ultimul preț de piață de 0,2060 lei/acțiune al titlurilor Mecanica Ceahlău, conferă acționarilor un randament net de 21,14%.

viewscnt
Afla mai multe despre
mecanica ceahlau
bvb
sif moldova
bvb
bursa
dividende