Abia listată pe bursă, Societatea de Construcții Napoca și-a adâncit pierderile trimestriale ale aproape 1 milion de euro

Abia listată pe bursă, Societatea de Construcții Napoca și-a adâncit pierderile trimestriale ale aproape 1 milion de euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 mai 2016

Societatea de Construcții Napoca aproape și-a triplat veniturile, însă pe fondul unei dinamici încă și mai mari a cheltuielilor și-a majorat pierderea la aproximativ 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

A părăsit piața Rasdaq în a doua jumătate a anului trecut. Apoi, Societatea de Construcții Napoca s-a întors pe piața reglementată a Bursei de Valori București la finele lunii trecute pentru a fi în atenția investitorilor. Nu a fost. Până vineri, pe acest emitent, controlat de omul de afaceri Ioan Bene, nu se consemnase niciun transfer.

Vineri, pe rezultatele financiare trimestriale potrivit cărora și-a adâncit pierderile, s-au realizat și primele tranzacții în valoare de 838 lei, cotația de închidere fiind de 1,99 lei/acțiune, cu 16,38% sub ultimul preț al acestui titlu de pe piața Rasdaq de 2,38 lei/acțiune, consemnat pe data de 20 octombrie 2015, dar în jurul valorii la care s-au realizat tranzacțiile sporadice pe acest emitent în cea mai mare parte a anilor 2013-2015.

La ultimul preț de piață, compania are o capitalizare bursieră de 12,4 milioane lei (2,76 milioane lei). Este o valoare de piață - pe fondul unei lichidități totuși nerelevante -  a unei societăți care tocmai a reușit la primul trimestru o majorare semnificativă a veniturilor operaționale, cu 176,16%, la 9,5 milioane lei, de la 3,44 milioane lei.

În durerile creșterii cheltuielile nu au fost ținute în control, acestea cifrându-se la 10,47 milioane lei, cu 190,83% mai mari decât cele de 3,6 milioane lei din primele trei luni ale anului trecut. Acesta este contextul unei majorări de 6,5 ori a pierderii la aproape 1 milion de lei, de la o valoare cu puțin peste 151.000 de lei.

Profit.ro organizează, în 23-24 mai, la Hotel Sheraton, sala Platinul, cu începere de la ora 9.00, prima ediție Profit Financial Forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții instituțiilor de supraveghere și reglementare, ai asociațiilor profesionale din domeniul bacar și asigurări, șefi de bănci, fonduri de investiții, reprezentanți ai pieței de capital, pentru a dezbate viitorul piețelor financiare.

Pentru detalii și înregistrări, click AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
napoca
constructii
bvb
bursa