Dezghețarea pieței imobiliare dă speranțe furnizorilor de materiale de construcții. Arabesque țintește afaceri mai mari cu 5% anul acesta

Dezghețarea pieței imobiliare dă speranțe furnizorilor de materiale de construcții. Arabesque țintește afaceri mai mari cu 5% anul acesta
scris 11 mai 2016

Furnizorul de materiale de construcții și finisaje Arabesque, controlat de omul de afaceri Cezar Rapotan, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 1,54 de miliarde de lei (340 de milioane de euro) și estimează pentru acest an un avans de aproximativ 5%, până la 1,62 miliarde lei (360 de milioane de euro), ca urmare a dezghețării pieței imobiliare și revirimentului general din economie, potrivit companiei.

Compania așteaptă în acest an la un profit net de aproximativ 47 milioane lei (10,5 milioane de euro), în creștere de la 44,8 milioane lei (10 milioane de euro) în 2015.

“După un îngheț relativ în construcții, atât firmele cât și populația revin în sectorul investițiilor pe fondul creșterii încrederii în economie și a extinderii finanțării bancare pe acest segment. Datele vin să confirme un trend pozitiv pentru business-ul Arabesque și pentru întreg sectorul construcțiilor”, a declarat Cezar Rapotan.

Arabesque deschide la Pitești un magazin în care a investit 10 milioane de euro CITEȘTE ȘI Arabesque deschide la Pitești un magazin în care a investit 10 milioane de euro

Pentru 2016, Arabesque are în plan investiții de 8 milioane de lei în dezvoltarea ofertei de materiale de construcții și servicii la cheie pentru clienți (printre care prelucrarea și fasonarea carcaselor pentru fundații sau la mixarea tencuielilor).

Cea mai importantă investiție din acest an a companiei Arabesque a fost relansarea, în luna martie, a magazinului din Pitești.

Fondată în 1994, în Galați, Arabesque are, în prezent, 2.700 de angajați și o rețea de 34 centre comerciale și depozite din România, Ucraina, Bulgaria și Republica Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabesque
materiale de constructii
cezar rapotan