Acționarii FP au aprobat reducerea capitalului social și distribuirea de cash

Acționarii FP au aprobat reducerea capitalului social și distribuirea de cash
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 ian 2016

Valoarea nominală a acțiunii Fondul Proprietatea (FP) va fi de 0,85 lei pe titlu, de la 0,90 lei pe unitate, după ce acționarii au votat, miercuri, în Adunarea Generală, reducerea cu 550 milioane lei a capitalului social.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nicio surpriză la Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la Fondul Proprietatea (FP). Capitalul social a fost redus la 9,32 miliarde lei, de la 9,87 miliarde lei, în paralel cu mișcorarea valorii nominale a acțiunii la 0,85 lei pe unitate, de la 0,90 lei pe titlu.

Diferența de 0,05 lei pe acțiune, va fi distribuită către acționari în cadrul unei operațiuni de restituire de aport în numerar, informează un comunicat al Fondului Proprietatea remis Bursei de Valori București.

Fondul Proprietatea, la cinci ani de la listare. O poveste despre răscumpărări CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea, la cinci ani de la listare. O poveste despre răscumpărări

Propunerile din Adunarea Generală au fost votate în proporție de peste 90%, au declarat pentru Profit.ro investitori care au participat la AGEA.

Operațiunea de micșorare a capitalului socialare ex-data stabilită pentru ziua de 3 iunie, pe 6 iunie este data de înregistare, iar în pe 27 iunie va fi data plății.

Pe piață acțiunile Fondului Proprietatea consemnează o apreciere moderată în nota principalilor indici. La ora 15.20, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest, acțiunea cu simbolul FP era cotată la prețul 0,722 lei/acțiune, în urcare cu 1,22% față de sesiunea precedentă, pe fondul unui rulaj mai degrabă modest, de 0,89 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
fondul proprietatea
actionari