Mișu Negrițoiu: Franklin Templeton, mai bun administrator al Fondului Proprietatea decât ar fi fost vreodată ING

Mișu Negrițoiu: Franklin Templeton, mai bun administrator al Fondului Proprietatea decât ar fi fost vreodată ING

Sursa foto: Agerpres

scris 26 ian 2016

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, spune că este un admirator al Fondului Proprietatea în administrarea Franklin Templeton. Atunci când a fost președinte în România al ING Bank, grupul din care a făcut parte a participat la licitația pentru adjudecarea managementului Fondului Proprietatea. Negrițoiu crede acum crede că este mai bine că Templeton a fost câștigătoare în respectiva competiție.

Dacă înainte de listare, acțiunile Fondului Proprietatea (FP) se tranzacționau pe piața gri la 10% din valoarea nominală, acum titlurile au crescut de șapte ori, fiind beneficiul adus de prezența la cota Bursei. Este o realitate amintită astăzi de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, în cadrul unui eveniment organizat la Bursa de Valori București pentru aniversarea a 5 ani de la listarea FP. "Sub administrarea Franklin Templeton, Fondul Proprietatea a atras un interes crescut din partea investitorilor internaționali, promovând astfel România și piața românească de capital", a declarat Klemm.

Nu este singurul care are o astfel de părere favorabilă. Negrițoiu spune că este un admirator al Fondului Proprietatea, pe care îl consideră un "pilon al pieței de capital". El a amintit că într-o "încarnare a sa anterioară" a fost președinte al unui grup financiar care a concurat la licitația pentru adjudecarea mandatului de administrator al Fondului Proprietatea, însă a pierdut în detrimentul companiei americane Franklin Templeton.

Post-factum, Negrițoiu afirmă că "Templeton a fost mai bună", în timp ce grupul finanicar pe care l-a condus a desființat între timp divizia de asset management. Înainte de a prelua șefia ASF, Negrițoiu a fost președinte al ING Bank România. Din luna aprilie a anului trecut, diviziile de asigurări de viață, pensii și administrare a investițiilor au trecut sub brandul NN, după ce deja în octombrie 2012 ING renunțase la activitatea de brokeraj pe piața de capital din România.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
misu negritoiu
asf
nn
ing bank
fondul proprietatea
franklin templeton