Acțiunile 2Performant vor intra la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 9 decembrie

Acțiunile 2Performant vor intra la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 9 decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2020

Compania de tehnologie 2Performant, platformă regională de marketing cu circa 600 de clienți din Europa Centrală și de Est, a primit decizia de admitere la tranzacționare a acțiunilor companiei pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare a Bursei de Valori București (piața AeRO), iar data stabilită pentru începerea tranzacționării este 9 decembrie. Acțiunile 2Performant vor fi tranzacționate sub simbolul 2P.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

În luna iulie a acestui an, compania și-a anunțat intenția de listare pe piața AeRo a Bursei de Valori București. La Profit TV, conducerea companiei a arătat că vizează o listare tehnică la bursă, pentru a atrage lichiditate, operațiune urmată, la un interval de câteva luni, de o majorare de capital, fondatorii, managementul și boardul obligându-se însă ca, pentru o perioadă de cel puțin 6 luni, să nu vândă nicio acțiune. Listarea tehnică este fără derularea în prealabil a unei oferte publice.

Prețurile apartamentelor continuă să crească CITEȘTE ȘI Prețurile apartamentelor continuă să crească

CEO-ul Dorin Boerescu spunea la Profit TV că a vizitat atât bursa de la Londra, cât și Nasdaq cu Bogdan Aron, Chief Financial Officer al companiei, pentru a înțelege și modul în care trebuie derulată o relație a companiei cu investitorii în urma unei listări.

Pentru primul semestru al anului 2020 compania a raportat o creștere a cifrei de afaceri cu 37,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la peste 9 milioane de lei. Totodată, compania a generat în aceeași perioadă vânzări pentru clienții săi cu 54,1% mai mari, în valoare de peste 27 milioane de euro (TVA inclus). Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, indicele EBITDA a crescut în semestrul 1 cu 129%.

Listarea tehnică la BVB reprezintă primul pas din strategia de finanțare prin instrumentele oferite de Bursă, pe termen lung, prin care 2Performant își propune să își consolideze și dezvolte business-ul și să capteze cât mai mult din creșterea comerțului online.

Structura actuală a acționariatului este formată din 44 de acționari, dintre care: Dorin Boerescu, CEO și acționar major 2Performant (38,7%), Radu Spineanu, fondator 2Performant (10,1%), Sergiu Neguț, membru în boardul consultativ 2Performant (7%). Business-ul 2Performant este în prezent condus de Dorin Boerescu (CEO), Irina Dumitrașcu (CTO), Bogdan Aron (CFO) și are un board consultativ format din Sergiu Neguț (investitor și co-fondator Fintech OS), Vladimir Oane (antreprenor și co-fondator Deepstash) și Matei Pavel (antreprenor, investitor și co-fondator T-Me Studios).

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
2performant