Acțiunile Aquila Part Prod Com vor fi incluse în indicii FTSE Global Micro Cap

Acțiunile Aquila Part Prod Com vor fi incluse în indicii FTSE Global Micro Cap
scris 21 mai 2022

Acțiunile Aquila Part Prod Com vor fi incluse, începând cu 20 iunie, în indicii FTSE Global Micro Cap.

Cum se poate menține și dezvolta pe piață un brand românesc va fi explicat la Videoconferința Profit.ro - Branduri românești - Made in Romania 
post criză.

Evenimentul, organizat împreună cu Lensa și Grupul Nordis, este programat pentru 23 mai, urmând să fie transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

DETALII AICI

România va avea astfel 12 companii listate parte din indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente (6 în indicii FTSE Global Micro Cap și 6 în indicii FTSE Global All Cap).

De ce este important: Includerea unei acțiuni atrage de la sine plasamente ale fondurilor pe investiții care urmăresc să replice structura indicilor FTSE, în special în cazul fondurilor pe indici și al fondurilor închise de tip ETF.

De asemenea important: Miza obținerii noului calificativ o reprezintă accesul la fonduri ale investitorilor nerezidenți mult mai relevante la nivel global și trecerea pieței de capital românești într-o ligă cu o expunere de 50 de ori mai mare. Astfel, dacă, în piețele de frontieră, FTSE are incluse peste 360 de companii listate având capitalizări agregate de circa 111 miliarde dolari, în schimb pe piețele emergente sunt listați peste 4.520 emitenți cu valori de piață însumate de circa 5,2 trilioane dolari.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

Listat în ultima parte a anului trecut, liderul serviciilor logistice și de transport din România, Aquila, afișează un câștig net trimestrial de 15 milioane lei.

Aquila Part Prod Comp (AQ) a realizat în primul trimestru venituri de 469,30 milioane lei, în creștere cu 12,38% față de cele de 417,58 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

„După ce în 2021 am înregistrat cele mai bune rezultate din istoria noastră, continuăm evoluția pozitivă cu un nou trimestru de creștere”, spune în raportarea trimestrială Cătălin Vasile, CEO Aquila. „Veniturile din distribuție au avut un avans de 13%, iar cele din servicii logistice au crescut cu 6%, în același ritm cu veniturile din serviciile de transport. Putem menționa și că marja brută obținută din vânzarea mărfurilor a crescut cu aproximativ 19 milioane de lei, echivalentul a 2,2 puncte procentuale, influențată în principal de mixul de produse vândute, precum și de mixul de canale de distribuție. Între timp, vom continua strategia de extindere a afacerii noastre, așa cum am anunțat la finele anului trecut, când am listat Aquila la Bursa de Valori Bucuresti.”

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Costurile cu bunurile vândute au urcat cu 6,64%, la 334,53 milioane lei, de la 313,69 milioane lei la T1 2021. În același interval de raportare, costul cu combustibilul pentru transport s-a majorat cu 31,15%, la 16,63 milioane lei, de la 12,68 milioane lei și cheltuielile cu benefciiile angajaților au urcat cu 17,02%, la 51,77 milioane lei, de la 44,24 milioane lei.

Profitul net trimestrial de 15,07 milioane lei, este de 2,6 ori mai mare decât cel de 5,73 milioane lei din primele 3 luni ale anului trecut.

VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani! CITEȘTE ȘI VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani!

La data de 31 martie, activele totale ale Aquila se ridicau la 839,48 milioane lei, în creștere cu 0,98% față de cele de 831,30 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale s-au redus cu 1,03%, la 344,24 milioane lei, de la 347,84 milioane lei.

Aquila care s-a listat în luna noiembrie a anului trecut pe piața reglementată a Bursei de Valori București în urma unei oferte publice în valoare de 367 milioane lei. Principalii acționari sunt Cătălin Vasile și Adrian Dociu, fiecare cu participații de 33,33% din titluri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
aquila
bvb
bursa