ULTIMA ORĂ MedLife obține o promovare importantă, alături de alte 4 acțiuni care intră în structura indicilor FTSE Russell. Retrogradare pentru titlurile Bittnet

ULTIMA ORĂ MedLife obține o promovare importantă, alături de alte 4 acțiuni care intră în structura indicilor FTSE Russell. Retrogradare pentru titlurile Bittnet

Sursa foto: Starfotograf | Dreamstime.com

scris 18 feb 2022

România câștigă relevanță în indicii de piețe emergente ai FTSE Russell, unde a fost promovată începând cu anul 2020.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Nu mai puțin de 5 acțiuni românești vor intra, începând din luna martie, în componența indicilor agenției de evaluare financiară FTSE Russell. Conform deciziei companiei americano-britanice, titlurile furnizorului de servici medicale MedLife (M) vor intra în indicele FTSE Global All Cap la categoria Small Cap.

De asemenea, Purcari Wineries (WINE), Impact Developer & Contractor (IMP), Conpet Ploiești (COTE) și Sphera Franchise Group (SFG) au intrat în structura indicelui FTSE Global Micro Cap, de unde a fost însă exclusă acțiunea Bittnet Systems (BNET).

VIDEO Cum poți să investești în „feisbucul lui Trump” inclusiv din România CITEȘTE ȘI VIDEO Cum poți să investești în „feisbucul lui Trump” inclusiv din România

Nuclearelectrica (SNN) este o altă câștiogătoare a mutărilor FTSE Russell, promovând de la categoria Small Cap la categoria Mid Cap a indicelui general.

De ce este important: Includerea unei acțiuni atrage de la sine plasamente ale fondurilor pe investiții care urmăresc să replice structura indicilor FTSE, în special în cazul fondurilor pe indici și al fondurilor închise de tip ETF.

La reevaluarea FTSE Russell din septembrie a fost promovată în structura indicelui FTSE All Cap acțiunea OMV Petrom (SNP), iar titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au fost incluse în structura indicelui Micro Cap, mutarea din decembrie aducând în cei 2 indici titlurile One United Properties (ONE) și, respectiv Transport Trade Services (TTS), ambele listate nu în vara trecută.

Ericsson dezvăluie nereguli la divizia din Irak, inclusiv potențiale plăți către ISIS. Acțiunile se prăbușesc CITEȘTE ȘI Ericsson dezvăluie nereguli la divizia din Irak, inclusiv potențiale plăți către ISIS. Acțiunile se prăbușesc

În toamna anului 2019, Agenția de evaluare financiară FTSE Russell a anunțat că statutul pieței de capital din România este îmbunătățit, de la cel de „piață de frontieră“, la cel de „piață emergentă“. 

Miza obținerii noului calificativ o reprezintă accesul la fonduri ale investitorilor nerezidenți mult mai relevante la nivel global și trecerea pieței de capital românești într-o ligă cu o expunere de 50 de ori mai mare. Astfel, dacă, în piețele de frontieră, FTSE are incluse peste 360 de companii listate având capitalizări agregate de circa 111 miliarde dolari, în schimb pe piețele emergente sunt listați peste 4.520 emitenți cu valori de piață însumate de circa 5,2 trilioane dolari.

La acel moment, trei companii românești îndeplineau criteriile de eligibilitate - Romgaz, Banca Transilvania și BRD.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
brd
nuclearelectrica
purcari
impact
sphera franchise
medlife
ftse russell